ALTINORDU BELEDİYESİ TARİHİ MİRASA SAHİP ÇIKIYOR

‘HACIEMİROĞULLARI BEYLİĞİ PARKI’NA FİDAN DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Altınordu Belediyesince ilimizin de içerisinde yer aldığı Orta Karadeniz Bölgesi’nin büyük bir bölümünü Türk vatanı yapmış bir Türk beyliği olan Hacıemiroğlulları anısına fidan dikildi.

Şehrimizin geçmişine sahip çıkmak, tarihi mirası yaşatmak ve yarınlarımıza aktarmak adına çalışmalar yapan Altınordu Belediyesi geçtiğimiz aylarda düzenlediği bir etkinlikle Milli Eğitim Gençlik ve Spor Eski Bakanı Metin Emiroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı ‘Başşehir Ordu’ konulu bir konferans düzenlemişti. Düzenlenen konferansta ilimizi Türk ve İslam yurdu yapan Hacıemiroğulları Beyliği katılımcılara anlatılmış ve program vatandaşların yoğun ilgi ve teveccühü ile karşılaşmıştı.

Hacıemiroğlulları Beyliği’ni anmak anlamak, anısını hafızalarda zinde tutmak ve şehrimizin tarihi köklerini yaşatmak adına kültürel ve sosyal etkinlikler düzenleyen Altınordu Belediyesi bu defa da Durugöl Mahallesinde daha önce ‘Hacıemiroğlulları Beyliği Parkı’ olarak düzenlenen yeşil alanda tarihi anıyı yaşatacak bölgemizin iklim koşullarına uygun fidan dikimi gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanlığı’nın Prodes projesi kapsamında Sahrada Açan Güller Derneği iş birliği ile düzenlenen fidan dikimine Altınordu Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Akyurt ve Cihat Demiralp, birim müdürleri ve Sahrada Açan Güller Derneği Başkanı Nurten Kelebekli ve İl Kültür ve Turizm eski Müdürlerinden Muzaffer Günay katıldı.

Bir cevap yazın